-----------------------------------
RobertG
08 Sep 2011 11:30

Pilon home-made
-----------------------------------
Expun aici ceva mai detaliat pilonul construit, pt. montura si instrumentul meu. Din start, am considerat cam nepractic trepiedul original. Baza mult prea mare care incurca in timpul observatiilor plus inaltimea la fel(mai ales ca nici eu nu-s inalt :D ). Deci am purces la constructia pilonului.

Picioarele pilonului sunt din dur-aluminiu, piesa originala fiind de la masina de spalat automata cea care tine cuva (cu rulmenti in ea). am confectionat trei piese prelungitoare filetate in care sunt suruburile de punere la poloboc, cu piulite de blocare. Teava e de diametrul de 90mm grosime material 5mm si 600mm lungime. Nu stiu cum se va comporta la astrofoto cu expuneri lungi, dar eu sunt pe moment interesat de vizual si cel mult filmari planetare. 
Cel putin, cu Sky-Watcher-ul 130 nu am observat inconveniente sau sa vibreze mai puternic decat trepiedul, si pot sa va spun ca sunt super multumit de el. 
Oricum, mutand montura mai jos, teava fiind mai scurta eu il consider ca un atuu, deoarece se reduc vibratiile plus ca focuserul e mult mai accesibil observatiilor.