-----------------------------------
Mircea Pteancu
05 Sep 2011 22:48


-----------------------------------
Catalin a scris:
''Si apoi cine are nevoie de Stellarium ? Un cer curat , un instrument bunicel si ceva de 'machiala' ca sa tina de cald e suficient ''

Cataline,trimite-mi te rog poza ta s-o pun in rama!

Acuma serios vorbind (dar nici mai sus nu am glumit intrutotul),acesta e un subiect dificil,care trebuie tratat nuantat.
Pregatirea pe harti,atlase mi se pare foarte utila.Si listele sunt bune daca sunt de genul:in constelatia x din tipul de obiecte y gasesti urmatoarele z1,z2,z3....zn.
''Ghidusiile'' de observatie gen ''cu un telescop de apertura x poti sa vezi y1,daca te fortezi y2 apoi end of the story-du-te mai bine la pravalia lui varu meu si i-ati unul mai mare'',eu ii trimit la culcare ca precis au servit prea multa ''machiala''.

Nu pot sa uit ce bine s-a distrat toata viata ,si i-a intretinut si pe altii cu articolele sale,Walter Scott Houston cu luneta lui Clark de 4 toli F/15.

Inca nu am cunoscut si nici n-am auzit despre vreun astronom amator care a vazut cu un telescop dat,tot ce se poate vedea.In primul rand nu ai timp iar in al doilea rand nici nu te intereseaza la fel toate subiectele.Unele,poate ca nu te intereseaza defel.

Scuze Cataline pentru off-topic.

Mircea