-----------------------------------
Liliensternus
04 Sep 2011 13:28


-----------------------------------
@ auriga

1 -  da sunt foarte multumit de el, poza asta a fost facuta cu reductorul, un pic cropuita sa scap de black border dar stelele erau bine corectate pana la margine, singurul punct slab este ca iti vigneteaza usor campul, am sa trag un desen 1/1 sa vad pozitionarea diafragmelor pe tub, cred ca ar trebui mutate daca se foloseste corectorul...nu sunt sigur dar....

2 - Neq 6 a venit cu doua puk-uri, losmandy si vixen, l-am preferat pe cel losmandy din motive tehnice si estetice, vreau la un moment dat sa trec la ceva mai mare si atunci se recomanda o placa losmandy.

3 -  da, trebuie sa caut steaua dar nu intotdeauna, ocazional nu am stea de ghidaj pe chiop-ul dsi-ului dupa ce am centrat/pozitionat dso-ul in campul canon-ului si atunci mere de minune placa tangentiala

4 -  nu am idee, am programul recomandat de psemil dar nu l-am folosit pana acum, am sa incep sa imi fac o librarie de dark-uri pt ca imi pierd o groaza de timp pozand capacul ed-ului, eu fac cate un dark pt fiecare light iar asta mananca serios timpul.

Multam fain pt urari, oricum in curand sper sa schimb ed-ul cu ceva mai mare, un 200 f4 de la GSO sau macar un 150 f4 dar la cum merg vanzarile/schimburile pe forum si in tara nu cred ca are rost momentan sa ma zbat. Marele dezavantaj al ed-ului in opinia mea este viteza fotografica, oricum ai tai-o, cu sau fara reductor e incet, avantajul in schimb este ca ai un sistem compact si usor de folosit fara batai de cap. Focuser-ul trebuie colimat daca esti obsedat de asta dar mere foarte bine si din fabrica iar daca ai live-view pe camera focuser-ul e foarte ok pr astrofoto in ciuda spuselor unor comercianti.


@psemil

ha ha ha funny funny, chair ieri era sa imi inec bocancii in paraul Sterminosu din Lunca Cernei facand niste masuratori de radioactivitate, precognoscentule

acu serios, am avut o groaza de treaba in ultimul timp dar a meritat, am sa pun niste poze din teren cu oase si Os

cand ai vreun weekend liber treci pe aici, loc de dormit si pozat avem fara probleme,

am vazut pozele tale din ultima vreme si am facut intindere de muschi la falci, dai clasa pe aici, jos palaria nu am ce zice