-----------------------------------
Liliensternus
04 Sep 2011 04:40

M31 prima runda
-----------------------------------
Salutare

Dupa o absenta cam lunga de pe forum si dupa ce am primit mustrari pentru aceasta situatie de la un prieten....stie el cine, atasez spre vizionare ultima realizare.

M31 facuta pe cerul din Hateg unde m-am stabilit de curand si sper permanent.

20 light, 20 dark, 20 offset/bias, ISO - 800, expuneri de 5 minute. 

Premiera personala ar fi autoghidajul si noul set-up

NEQ6 GoTo controlata din netbook cu un EQdirect usb, ED80 si corector/reductor 0.85x, luneta de ghidaj 70/250mm, camera de ghidaj Meade DSI I cu PHD guiding, Canon EOS 500D 

Stacking-ul si calibrarea in DSS, postprocesare in Photoshop si reducerea zgomotului cu Noise Ninja.

Am sa mai trag cat de curand inca 20 de cadre la iso 800 dar la 10min, periferia galaxiei este foarte slaba iar zgomotul e prea mare. 

Zonele de praf din centrul galaxiei imi pun unele probleme deoarece am reusit sa le evidentiez mult mai bine in alta versiune dar nu am notat procedura.....da stiu asa zic si eu.

Mai atasez si o imagine a setup-ului care isi are originile in atelierul lui Dragos N, el realizand inelele, placa Losmandy si placa tangentiala de ghidaj, tin sa mentionez si sa recomand cu cea mai mare caldura o placa tangentiala in locul inelelor, diferenta intre cele doua sisteme este chiar de la cer la pamant in ceea ce priveste usurinta cautarii si centrarii stelei ghid. Poza este veche de trei luni iar de atunci am trecu la controlul Canon-ului din calculator cu DSLR remote pro si am atasat un gamepad pentru a facilita alinierea din eqmod 

Va multumesc