-----------------------------------
mak
22 Aug 2011 22:49


-----------------------------------
Multumesc pentru incurajari.
Am tras doua seturi, primul Ir-R-G-B si al doilea L-R-G-B, fiecare canal cate 90s. In afara de albastru la care am folosit 11fps ca sa am cu ce umple histograma, am tras la restul cu 30fps, inclusiv la Ir742 (m-a surprins treaba asta, ma asteptam sa trag undeva pe la 15fps). Camera e DMK21 folosita cu filtre Astronomik. Nu pot merge mai sus de 30fps din cauza de artefacte. Mai sus de f/20-25 iar nu pot merge ca sufera histograma.
Despre conditii nu pot sa spun ca au fost stralucite, n-am stat sa ma uit la stele. Oricum, la 25 de grade poa' sa fie si super seeing, nu poti scoate mare lucru. Nici pozele trase la Jupiter nu au iesit cine-stie-ce tot din cauza seeing-ului, cam curgea apa pe el. De vantul care batea nu mai zic nimic.

Eu unul sunt multumit de ce a iesit, avand in vedere ca nu mai aveam experienta cu Marte si mai ales ca la 4.5 secunde de arc nu asteptam mare lucru. Mi-a mancat ficatii pana am centrat planeta pe cip, procedura mea obisnuita cu care nu am dat gres la Jupiter si Saturn dovedindu-se depasita la Marte. asta e, omul cat traieste, invata  :) .

Am pus mai jos o poza cu diverse combinatii. Abia astept sa vina mai aproape Marte...