-----------------------------------
Laurentiu
02 Aug 2011 11:35

Imagini tabara AstROMania 2011
-----------------------------------
Salut,

cateva imagini, cu procesare minimala, realizate in 2 nopti in tabara astronomica AstROMania 2011 de pe Valea Frumoasei, 1500 m altitudine.

Conditii: cer variabil, cu perioade in care, mai ales in noaptea de vineri spre sambata, Calea Lactee era vizibila de la un orizont la altul, transparenta excelenta, poluare luminoasa undeva spre zero.

Set-up si detalii tehnice: 

1. nebuloasa Valul regiunea de vest (numita si Matura Vrajitoarei), telescop newtonian 110 f/4, ghidaj manual prin luneta 70/700 mm si ocular cu reticul iluminat, Nikon D50, 3x5 minute si 1x2 minute (mai multe nu am reusit sa fac pentru ca s-a innorat), 1600 ISO, montura EQ5

2. Calea Lactee, Nikon D50, cate 1 expunere de 10 minute  pentru fiecare imagine, Nikon D50, obiectiv 18-55 mm @18 mm,  1600 ISO, montura EQ5

3. Si o cascada de pe drumul de intoarcere, Nikon D50 cu fitru IR Hoya R72 :-)

Multa ploaie pe timp de zi, frig, am dormit in cort doar prima noapte. In urmatoarele doua am mutat sacii de dormit pe coridorul cabanei, desi era vanzoleala si riscam sa fiu calcat in picioare de cei care se mai plimbau pe acolo in toiul noptii  :wink: .

Si pozele:
https://picasaweb.google.com/laurentiu.alimpie/AstROmania2011

LE

din timp in timp vor mai apare acolo poze noi (pe masura ce le voi incarca).