-----------------------------------
Mircea Pteancu
31 Iul 2011 22:59


-----------------------------------
Erwin bei,ghiaur viclean!
Altceva am auzit eu  despre ghiaurii de Timisoara,sigur ca voi nu sifonati haremul sarmanului pasa,ci il trimiteti inapoi gata plisat  :mrgreen: 

Revenind la RFT-ul de 125mm F/4.5 ,acesta trebuia sa ma insoteasca la tabara ''astROmania'' la care nu am putut participa din motive de sanatate (m-a vizitat zana Maseluta in cel mai nepotrivit moment).
Atasez niste poze facute cu telefonul,stiu ca nu sunt grozave dar asta-i tot ce pot sa fac deocamdata.

Montura este a lui Csillag Attila,este o montura azimutala in furca cu un singur brat si deserveste  RFT-ul sau de 125mm F/4.3 cu o oglinda foarte buna de productie proprie.
Ocularul care se vede in poza este un ocular Plossl ''Sirius'' de 25mm focal,primit de la Alin Tolea si care imi asigura un camp teoretic de doua grade si 18 minute la un  grosisment de 22.5x.Spun teoretic deoarece am zarit de cateva ori stelele cu acest telescop dar numai fugitiv.
Inca nu am reusit sa-l evaluez in privinta calitatii imaginii.O prima constatare este cea cu privire la o sensibilitate ''exagerata'' la erorile de colimare,sensibilitate  cu care nu sunt obisnuit.
Mircea