-----------------------------------
stelaru
20 Sep 2006 14:33


-----------------------------------
Nu cred ca are cum sa ia foc. Fenomenul asta are loc daca proiectezi soarele cu o lupa- ideea e de a concentra caldura intr-un punct proiectat cat mai mic.

La proiectarea soarelul pe hartie, nu vrei sa fie prea mic, pentru ca nu mai vezi detaliile. Fiind imaginea mare, nu cred ca poti avea suficienta caldura petnru a da foc la hartie. De altfel, chiar daca ia foc, ce-o sa fie?

Mult mai importante sunt sfaturile celorlalti colegi de -aici de aici- si anume sa nu distrugi optica instrumentului (mai ales daca o fi de plastic, si te asigura ca se poate sa fie- in unele ob foto cu pretentii, lentilele sunt de... plastic -ma rog, de o mare calitate, dar plastic).

Eu as avea 2 sugetii: fie pui folie din aia speciala IN FATA obictivului, fie cumperi un aparat din ala de 2 lei din usa (vezi poate are si Robert, ca sa nu te coste sa te-ndoiae transportul, sau poate il lipesti de careva care are o comanda mai serioasa).

Revin obsedant: arsurile retiniene sunt IREVERSIBILE. Filtrele artizanale pot fi IMPERFECTE.