-----------------------------------
Daniyyel
15 Iul 2011 11:38


-----------------------------------
Revin la topicul acesta cu un update!!! 

Am asteptat mai mult de 3 saptamani sa primesc un raspuns de la astromagazin in legatura cu disponibilitatea in stoc ( cred ca m-am exprimat bine) a telescopului Omegon 150/750. Le-am lasat un e-mail saptamana trecuta, iar acestia mi-au raspuns ca nu stiu cand va fi disponibil in stocul furnizorului, asa ca am renuntat la comanda si am inceput sa caut altceva. Am gasit pe okazii un Skywatcher 150/750 NEQ-3 Black Diamond in Constanta. Am si discutat pe forum despre aceasta achizitie. 

Sambata trecuta am fost la Constanta, m-am intalnit cu vanzatorul, un om extraordinar, la 40 de ani, amator si dansul de astronomie. M-a luat cu masina de la gara (am mers cu trenul sa mai economisesc niste banuti), am fost la dansul acasa, am vazut telescopul ( cand l-am zarit am inebunit - nu mi-l imaginam atat de mare. Norocul meu ca l-am luat pe fratele meu cu mine ca era imposibil sa il car.

Ne-a dus dansul cu masina la gara inapoi ne-am urcat in tren si gata. 
Sunt foarte multumit de telescop, cu toate ca este cam decolimat. Maine dimineata plec la tara, in judetul VL si o sa stau acolo pana la sfarsitul verii. Nu am internet acolo, dar oridecateori am acces la internet, revin pe forum.

Acum inainte sa plec as vrea sa il colimez bine. Instrumente de colimare nu am, nu prea ma pricep eu la o colimare exacta.  

Daca este cineva prin Berceni care are experienta in asa ceva si vrea sa ma ajute....:D, dau o bere, doua!!! In caz contrar as dori niste repere pentru a localiza magazinul domnului Alexandru Costescu de pe Mihai Bravu. 

Cer senin si negru la toti! 
Cer negru o sa am parte pana in septembrie, sper sa fie si senin:D