-----------------------------------
neox
04 Iul 2011 12:40


-----------------------------------
Revin putin la Alibre cu cateva mentuini...

In esenta e un soft dedicat profesionistilor dar cel putin personal mi s-a parut usor de inteles (mult mai usor decat altele oricum) , pana prinzi cateva idei de baza. Functioneaza pe un sistem..piramidal sa zicem (nu stiu exact cum e cu alte programe). Incepi cu o schita 2D la o piesa (sau o sectiune) mai simpla pe care o transformi 3D prin cateva operatii specifice foarte clare odata ce le intelegi functia. Dupa ce construiesti cateva piese simple de baza mergi in alta parte a programului care iti permite sa asamblezi acele piese ca si cum le-ai asambla in realitate. In orice moment poti re-edita fiecare piesa in parte daca ceva nu se potriveste. In modul 3D poti sa operezi cu orice suprafata sau muchie a piesei in relatie cu celelalte piese fara sa te pierzi intr-un hatis de coordonate.

Cum spunea si @lcd@ mai inainte, proiectarea 3D (deh ma dau si eu mare :lol: ...mai degraba desene in cartea de colorat la gradinita) ma ajuta enorm sa vizualizez ce am in minte si pot sa verific daca idea care o am ar functiona sau nu.