-----------------------------------
Erwin
20 Iun 2011 20:54


-----------------------------------
Faine suduri! O să țină și un camion! :) Foarte important la trepied este stabilitatea lui, o vei avea asigurată în primul rând prin soliditatea construcției. Picioarele dacă sunt din țeavă pătrată o să fie foarte bine, însă în afară de cele 2 cu unul la mijloc pentru reglajul înălțimii mai ai nevoie de 3 brațe prinse la mijloc pe un triunghi mai mic, care să fie în interior și care conferă stabilitate suplimentară. Însă, va fi cam greu de cărat. Al meu este din lemn de cireș, are peste 10kg, cu toate că hub-ul și brațele interioare sunt din aluminiu. 

La montura nu ai nevoie neapărat de angrenaj melc-roată melcată dacă nu faci poze, mai sunt și alte variante constructive. Eu am folosit niște mecanisme cu șurub-piuliță, iar montura este făcută dintr-un piston (alt-azimutală). Vezi topicul [url=http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=5493&postdays=0&postorder=asc&start=60]Piston AZ mount , sunt detalii și la trepied și la montură. Șuruburile de reglaj mă ajută să fac urmărire manuală suficient de fină.