-----------------------------------
Mihai F. Dinu
20 Iun 2011 20:33

Re:
-----------------------------------
Da, este oțel.


Frumos hub :)

Ce material este de fapt? Sper ca nu otel - ar insemna sa aiba cam 2 kile jumate doar hubul, iar trepiedul in final vreo 12-13kg :D  
Buna ideea pentru picioare. Pentru manevrat se poate opta pentru varianta cu frecare (discuri teflon, sau "frana" cu surub cu cap teflonat, rulmenti axiali pentru miscare fina..) sau varianta cu control fin (melc-roata melcata).
Nu cred ca discul deja sudat va pune probleme dpdv al stabilitatii/rigiditatii, incat sa necesite inca un disc pt intarire :)

Cam asa facusem si eu acum cativa ani un hub pt un trepied, dar lucratura era 95% lemn (pal) - mai putin suruburile, evident. A fost nevoie de ranforsare, mai mult din cauza solutiei adoptate (urechile nu erau suficient de sigure prinse doar in discul superior - se torsioneaza destul de tare uneori jucaria).

Succes cu constructia trepiedului!


Cer senin!

Salut. Poți să detaliezi puțin? Pentru manevrat se poate opta pentru varianta cu frecare (discuri teflon, sau "frana" cu surub cu cap teflonat, rulmenti axiali pentru miscare fina..) sau varianta cu control fin (melc-roata melcata).
 Să-mi dai niște linku-ri poze. Eu sunt autorul acestor http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=51607#51607 dar nu cred să le fac. Eu m-am oprit din cauză că m-am demoralizat când am văzut cât costă melcii și roata de melcii.
 Ce m-ar interesa pe mine este de unde fac rost de roți dințate să le pun pe axele principale. Nu e greu să construiești reductoare, mai greu este să faci rost de toate componentele și pe bani cât mai puțini.