-----------------------------------
alex.tudorica
20 Iun 2011 16:36


-----------------------------------
De acord!

 Din pacate (sper sa se intample asta cat de curand), cred ca o sa ma stabilesc la punct fix, insa din mijlocul orasului. Asadar eu o sa ma orintez spre NB. Asadar, daca totul merge bine, eu o sa trag Ha.

    Cred ca e bine sa facem un plan clar, altfel ajungem toti sa tragem in Ha si ne intrebam de ce nu putem scoate o imagine frumos colorata :) 
 
    Asa cum am mai zis, luminanta e cea mai importanta componenta a unei imagini, fie ea si colorata, pentru ca oamenii observa mai usor detaliile (diferente de intensitate) decat culorile. Un telescop de 50 are o suprafata cam de 15 ori mai mare decat un 20cm si pentru a echivala sa zicem doua ore cu el, cu un 20 cm trebuie expus ~30 de ore. Probabil majoritatea dintre dumneavoastra dispune de un camp mai mare decat al meu (~20'x30') de aceea nu are rost sa ne facem griji cu ce priveste incadrarea. 

    Nu stiu de ce conditii de cer dispuneti, dar eu locuiesc intr-una dintre cele mai des populate zone ale Europei si nu prea pot trece de 5 minute in L.

   In concluzie, eu propun asa:

- iau cat mai multe date in Ha si poate si SII
- altcineva RGBL

     Iar apoi trecem la joaca cu compunerea imaginilor :)

     Sigur, daca propunerea nu vi se pare coerenta, sunt deschis la alte scenarii argumentate. 

Alex