-----------------------------------
alex.tudorica
14 Iun 2011 16:46


-----------------------------------
1+1=2 dintotdeauna. Deci ceva a existat dintotdeauna. Iar aceasta existenta matematica vesnica, a generat si o existenta fizica vesnica. Nu avea cum 1+1=2 sa stea asa o infinitate de ani, si apoi sa se hotarasca: "ia sa fac eu si o lume fizica". Ci aceasta existenta duala matematica-fizica, trebuie sa fi existat dintotdeauna.

    1+1 nu este intotdeauna egal cu doi :) Nu mi-ati spus de unde stiti ca aceasta existenta matematica este vesnica. E doar o presupunere ad-hoc, fara nici un fel de baza stiintifica = suntem pe taramul folozifiei aici (si cred ca e offtopic pentru zona asta a forumului). Ii mai spune si credinta (si sigur, toti suntem liberi sa credem ce dorim). Apoi mai apare mai sus si presupunerea ca existenta fizica este legata de existenta lumii plantonice a obiectelor matematice. Nu stim asta. Nu stim daca lumea noastra este ghidata dupa legi ce pot fi descrise matematic. Sigur, presupunem asta, iar dovezile  de pana acum sprijina ipoteza. Dar nu inseamna neaparat ca este si adevarata ci doar putem spune ca pana acum nu a fost falsificata.