-----------------------------------
Catalin Fus
05 Iun 2011 00:45


-----------------------------------
'Eu unul nu vad cu ce ar fi mai bun SW, Omegon sau TS 152mm decat asta ca sa mai dau cel putin o mie de euroi in plus'

Mak, vezi ca te bagi pe teren minat :-)!! Ti'as fi dat mesaj pe mail, dar iti raspund aici.

Stiu SIGUR ca varianta noua, 140ED, nu e la fel de bine corectata si arata culoare pe Saturn la 200-250x. Asta spune multe. E un telescop bun, foarte bun din cauza executie in general, dar ca si corectie, nu e chiar acolo unde se asteapta si cei care cumpara stiu asta (i se spune corectat vizual).
S'ar putea ca acele apo de China sa aiba corectia de culoare mai buna din cauza altor sorturi de sticle si prin urmare sa aibe pret mai ridicat.
Nimic nu e magie pe lumea asta, sint doar niste sorturi de sticle care le poti pune impreuna pentru a obtine un apocromat bun 'in proiect' apoi intervine iscusinta opticianului de a le slefui cit mai precis ca rezultatul final sa dea bine 'sub stele'.
De obicei pret mic = sticla mai proasta calitativ, manopera 'rapida'
              pret mare = sticla mai buna calitativ, manopera lunga ca ore

SKW s'a pus acolo pentru ca isi doreste sa intre in 'lumea buna'....vom vedea ce succes au dupa ce imaginea creata pe piata nu ii avantajeaza in acest demers.