-----------------------------------
Vlad
07 Mai 2011 21:49


-----------------------------------

Eu astept inca pozele facute de forumisti de aici cu camere monocrom dar color ce sa ma lase uimit  :wink: .


Pai poate am sa reusesc eu cand imi soseste camera, desi campul este mult mai redus (ICX285AL).
Nu are rost sa incepem (din nou) o noua debatere ccd-dslr, cred ca suntem toti de acord ca o cd mono de calitate este x ori mai sensibila decat o dslr de calitate, insa si de x ori mai scumpa. Nu sunt multi care sa-si permita o ccd de inalta calitate, care sa rivalizeze cu o DSLR la "poze frumoase", de aceea cred ca nu ati vazut poze pe acest forum care sa va imprezioneze la fel de mult.. Sunt insa convins ca le-ati vazut pe alte forumuri.
Emil ar putea , cu o qhy9 se pot face lucruri interesante cu care nu pot rivaliza camerele reflex, insa nu cred ca re nici timp nici chef de asa ceva.
 Insa la fel cred ca nimeni nu poate nega faptul ca si cea mai "rea" ccd mono este este mult mai buna la banda ingusta, Ha, O3 etc, ca sa nu mai spunem de inregistrat asteroizi si alte obiecte planetare. Fosta mea camera (DSI II pro) este folosita constant pt fotometrie..
Din punctul meu de vedere, o dslr te ajuta sa obtii rezultate f frumoase estetic si foarte repede - si procesarea am vazut ca este mult mai usoara (stiu ca e cam intens colorat la mine, dar este intentionat ). Insa o ccd , chiar daca poate oferi mai mult de lucru de un rezultat similar (ceea ce nu e neaparat asa daca scoatem matematica la calculul snr), este mai versatila pentru alt gen de activitati. 
Deocamdata, toate observatoarele serioase din lume folosesc ccd mono, or fi stiind ei de ce.. Si reucnosc ca am fost impresionat de camera asta, si banuiesc ca modelurile superioare sunt mult mai bune..Dar....mai bine sa nu comparam ardeii cu rosiile doar pt ca ambele sunt zarzavaturi  :)