-----------------------------------
neox
24 Mar 2011 13:05


-----------------------------------
 neox : ideea cu teflonul - pare super buna - o sa incerc si eu. Sa stii ca nu am vazut pozele cu montura ta pana acum, dimineata.Era bine daca le vedeam.Nu  mai stateam  ieri prin magazin sa caut materiale din care sa incropesc ceva.Am facut ceva ture printre rafturi...Ma duceam la sigur si luam chestiile alea metalice.
Adevarul e ca nu am am facut un plan, o schema dupa care sa merg sa cumpar materialele.(asa cum era normal).Din propria experienta - cand cauti ceva in magazinele de la noi al draq' daca gasesti, cauti de nebun in tot orasul.Asa ca am facut invers - in functie de materialele gasite mi-am facut planul de lucru...  

Da teflonul e chiar necesar, inlocuieste rulmentii pentru miscare cat mai fina si fara socuri. E important daca nu vrei sa-ti faci nervi la ocular ca nu poti sa orientezi bine instrumentul ca joaca imaginea in toate partile :) . La mine, pentru azimut saiba mare de teflon aluneca pe un disc de plastic de la cutiile de DVD-uri, iar in altitudine capetele furcii sunt intre saibe deci fara nici un contact direct metal pe metal. 

Cum stai cu vibratiile? Furca la tine e destul de lunga iar placile sunt subtiri, s-ar putea sa trebuiasca ranforsate un pic. Si la mine per ansamblu trebuie sa manevrez cu grija sa nu induc vibratii. Chiar ma gandeam sa asigur furca cu niste tije de aluminiu pe lungime pentru intarire.

Nici eu n-aveam vre-un plan :), asa ca am facut cam acelasi lucru ca si tine, hoinareala prin Praktiker pana ma lua ameteala :lol: pana mi-a picat fisa cu cornierele/placile repective. A fost cea mai simpla constructie, doar sa tai saibele si sa montez furca ca pe LEGO; baza laminata din placaj o aveam facuta mai de dinainte :) .