-----------------------------------
psemil
17 Mar 2011 01:42

Corector Keller 0.73x
-----------------------------------
De ceva vreme ma chinui cu astrofoto. Pozele au inceput sa arate ok, de fapt sunt de 10 ori mai ok decat mi-am propus. Din nefericire pretentile mele au crescut in acelasi ritm si am ajuns sa inteleg ca sistemul meu chinezesc are o limita de care nu sunt foarte departe. 
Camera color e ceea ce imi surade, datorita usurintei in utilizare si pentru o vreme voi ramane la DSLR care corespunde descrieri. Din nefericire asta imi impune timpi relativ scurti de expunere de cam 5 minute pentru fiecare cadru pentru a nu risca sa prajesc fiecare poza. Ca o paranteza nici nu am atat de mult timp liber la dispozitie, asa ca nu-mi permite nici timpul prea des sa aloc 2 zile unei fotografii.
 
Telescopul este de  200mm - va fi tunat (montura EQ6) insa cam cum il aduc mai jos de f5? 
Intr-un alt topic m-ati sfatuit sa ma gandesc datorita faptului ca o oglinda la f4 are mai multe neajunsuri printre care si o corectie dificila a aberatilor geometrice.
http://www.astrosysteme.at/eng/correctors.html  - primul din lista
Philipp Keller
This reducer, combined with a VERY GOOD parabolic mirror will beat every single   Apochromat out there and you will have a much faster focal ratio. 
Ok daca iau un corector bun si daca e asa 0,73x atunci pot avea o oglinda la f5 care e mai usor de slefuit la o precizie mai mare decat un f4. Cu acest corector as avea un F/D 3,65 si imagine de 2 ori mai mai luminoasa decat la f5.

1.Rezolv asa problema?
2.Odata folosit corectorul telescopul va fi la fel de sensibil la colimare ca un sistem f3,65 nativ fara corector?
3.Vad ca zona corectata este de 20mm cu posibilitati de extindere spre 25 daca sunt cuminte si reduc backfocusul cu 3mm si partea a doua nu o inteleg (focal point is set otside of the midle).
Oricum pare a fi aproape suficient pentru un senzor Canon. Imi imaginez ca si in afara zonei corectate va arata mai bine decat marginea de la Baader Mpcc sau ce se intampla apare vignetare la marginea campului?

Poate ma lamureste si pe mine cineva cum este treaba cu un asa corector. e bun si un link in caz ca nimeni nu are rabdare sa-mi explice pe intelesul meu.

Ar mai fi si un corector Wynne insa de 3 inch care poate rezolva problema dar e cu 30% mai scump. De unde gasesc un focuser de 3 inch in caz ca ma dau bani afara din casa si unde gasesc sau cine face tuburi de 230mm de fibra de carbon in caz ca imi fac singur mecanica telescopului?

Am sa termin cu un banc: 
Se duce unu la doctor si zice :
 -Dom' doctor am o mare problema ... Sunt foarte nehotarat... Sau poate ca nu?