-----------------------------------
starbuck
16 Mar 2011 13:12


-----------------------------------
Salut Dan,

Acum s-a terminat cu frigul ce-i drept dar am ajuns la o varianta interesanta (probabil ca iar reinventez roata, n-am stat sa caut pe net) dar am demontat ocularul cu reticul de la cautatorul din dotare de 6x30 si bagat intr-un tub de plastic si fizat cu un manson de cauciuc taiat dintr-un furtun l-am adaptat ca ocular direct pe secundara. E adevarat ca lipsa reperelor de pozitionare din luneta polara e o problema dar observarea e foarte confortabila, mult mai buna decat cu ocular cu reticul standard ! Acum ma gandesc sa adaptez componenta de orientare din luneta polara direct ca ocular pe secundara.  Cine poate avea pretentii de precizie mai mare ? :) ....Pana atunci incerc cu Polaris Finder care imi da exact deviatiile Polaris fata de nordul celest real in functie de data si ora. ( http://myastroimages.com/Polar_FinderScope_by_Jason_Dale/ ).  In final sper sa ajung la o combinatie intre pozitionarea asta si masurarea drift-ului direct pe Polaris cu dSLR-ul descrisa anterior. 

Scopul este sa obtin timpi cat mai mari de tracking stabil (pt dSLR sunt impractici timpi mai mari de 3-4 minute din cauza zgomotului - max ISO 400 sau 800 de ex). Oricum daca nu imi voi lua camera ccd astro dedicata nici nu stiu daca are rost sa ma complic cu autoguiding pentru timpi si mai mari. Acum prioritatea este sa vad vad cat de mult pot renunta la laptop in cadrul iesirilor. 

Multumesc pentru sugestii.

Cer senin !