-----------------------------------
renegatul
11 Mar 2011 18:43

Ce e cu optica mea?
-----------------------------------
Salut, incep cu a povesti cum am ajuns la ea.
Anul trecut mi-am luat la ITV (Internationaler Teleskoptreffen Gedern) una din cele mai celebre intalniri de astronomi amatori , un Skywacher Newton de 6 " F5 deci 150/750 ala albastru deschis, cu 80 de &#8364; la mana a 2-a.Ajuns acasa eram curios ce poate pe EQ5 ul meu in comparatie cu ED ul 80  ca diferenta de suprafata la 80 la 150 e teoretic semnificativa...
Din pacate am avut o surpriza neplacuta, stelele au toate nu numai 4 Spikuri ci coma sau spiksuri false sau ce o fii de nu pot folosi nici o poza din el.
De colimat l-am colimat de dracii l-au luat de vreo 3-4 ori in speranta ca e decolimat.Pur si simplu l-am desfacut in bucati si am inceput de la zero sa zic asa ca so nu am undeva vreo greseala care nu.mi sare in ochi.Precizez ca mai am unul de 8" de la gso deci in principiu stiu sa colimez ,sau i-mi inchipui ca stiu ;)
Clasic cu cutie de film cu gaura, cu Chesire si la sfarsit cu laser arata ca in carti deci 95% foarte bine,degeaba.Stelele arata vizual bine ,numai in poze se vede 
Pe interior tubul are deja folie DC-Fix un fel de catifea lipicioasa care sa inghita lumina de reflexie din tub.
Dar mai bine uitati-va ce vreau sa spun...
M-as bucura nespus daca cineva are o solutie pentru mine, asa cum e momentan nu-l pot folosi deloc.

O zi placuta

Flo