-----------------------------------
Mircea Pteancu
01 Mar 2011 22:28


-----------------------------------
dragos.n
multumesc pentru analiza,amatorii care doresc sa foloseasca solutia sugerata de Seronik ar face bine sa tina cont de deficientele semnalate de tine.Sunt de acord cu tine,aceasta oglinda este cu siguranta tensionata asa cum ai aratat .De altfel eu nu prea imi mai amintesc multe alte exemple de oglinzi lipite atat cu spatele de barillet cat si lateral ca la Seronik.
In schimb ,daca oglinda nu este lipita ci doar asezata pe reazeme,obiectiile semnalate se aplica acestui barillet ca si aproape tuturor celorlalte barillete.
Un avantaj foarte mare pe care-l prezinta acest barillet,pe langa simplitatea constructiva este si inaltimea mica a lui.
neox
Frederic Gea cu oglinzile lui ''geante'' de ordinul metrilor participa la alta ''clasa de competitie'' decat eu sau pacostiro si alti amatori care abia gasim arcuri.Am vazut componentele pentru ultima lui creatie,ca  volum ocupa cam o dubita.Solutia de asezare a oglinzilor pe leviere astatice, creata de Lordul Rose,este pe cat de buna pe atat de complicata (si scumpa).Deci se potriveste pentru lorzi,patroni si spargatori de banci...
Erwin
daca ai folosit RTV atunci ai procedat corect,nu vei avea probleme.Lipirea cu silicon de instalatii sanitare e altceva.Eu sunt de moda veche,nu am lipit inca nimic,folosesc metode clasice si cleme.Drept multumire,am o oglinda ciobita.Daca era lipita,nu se putea ciobi.Asta imi aminteste ca nici o metoda nu-i perfectiunea intruchipata.
Mircea