-----------------------------------
Liliensternus
01 Mar 2011 14:24


-----------------------------------
@ Emil - NEQ5-ul meu avea tot o placa/puk vixen, diferentele sunt interne si sunt semnificative intre generatii.

Ce spune Emil e corect, in plus ca trebuie sa pui in calcul si greutatea coectorului de coma, a camerei de ghidaj, a inelelor, a cablurilor. 

O sa ajungi aproape de limita monturii sau chiar peste, in plus nu sunt sigur ca un reflector e cea mai buna solutie pt astrofoto ca incepator....nu ca as fie eu mai avansat, doar ma citi mult pe tema asta. 

O versiune mai buna ar fi un ED80 cu corector/reductor 0.85 Skywatcher si un off-axis guider la care ai atasat un QHY5/ Starshoot autoguider. 
Alternativ, acelas setup dar cu luneta cautatoare modificata pe post de luneta de ghidaj cu una din camerele de mai sus. 

Un asemenea setup ti-ar permite sa folosesti un NEQ5 in parametri si ar fi muuuuult mai simplu de intretinut si folosit doar ca ai fi limitat numai la acest aranjament, un upgrade ulterior ar necesita o montura mai mare.

Eu momentan am un NEQ6 cu ED80 si un Canon EOS 500D iar ca luneta de ghidaj un refractor 70/500 cu un Meade DSI. 

In eventualitatea in care luneta de ghidaj se dovedeste prea predispusa la flexura diferentiala am sa otpez pe modificarea unei lunete cautatoare.