-----------------------------------
dragos.n
15 Feb 2011 19:33


-----------------------------------
Scuze, am cateva intrebari:

La muzeu se plateste intrare?

La concerte se plateste bilet?

Profesorii care ii invata stiinta pe elevi, au un salariu?

Un om care face o munca, indiferent ce fel de munca este, daca e facuta cu pricepere, e cinstita, si foloseste cuiva, trebuie sa fie platit pentru efortul lui? 

Victor Anestin a trait in perioada comunismului, cand lucrurile erau altfel.

Eu personal sunt total impotriva muncii gratuite, pentru ca, de foarte multe ori, in spatele ei se ascund interesele unor firme sau chiar autoritati. Evident nu e cazul lui Marcel Jinca.

O activitate nonprofit nu trebuie sa inseamne munca gratis. Spre exemplu, presedintele SARM primeste salariu de la SARM. 

Daca cineva vrea sa faca un lucru de buna voie, e treaba lui. Nimeni nu are insa autoritatea sa impuna cuiva ce si cum sa faca cu telescopul pe care omul l-a platit cu cat i s-a cerut. Altfel ar fi trebuit sa existe un contract de vanzare in care sa existe astfel de specificatii. Si oricum, din asa ceva nu faci profit. Daca isi strange bani de un ocular, bravo lui.

Cat priveste ce se intampla pe litoral, stiu foarte bine ca acolo s-au adunat cativa impostori, care nu au habar de astronomie. Cel putin, daca tot iau bani, ar trebui sa faca bine ce fac, nu in bataie de joc. E ca si cum m-as duce la concert si in loc de muzica ascult uruit de drujbe, sau mai rau, manele :evil: