-----------------------------------
starbuck
03 Feb 2011 21:28


-----------------------------------
@cristib

Nu, nu e nici o litera in plus :) . Asa cum o groaza de lume citeste o groaza de publicatii din toat edomeniile cu titlul de genul "X...pentru idioti" m-am gandit sa folosesc o varianta oarecum asemanatoare dar ceva mai 'dulce'si destul de frecvent intalnita in titlurile respective. 
In primul rand am folosit termenul TONTI cu referire directa la mine in sensul autocritic de incepator (in fine, la partea de astrofoto conteaza oarecum si experienta anterioara ca fotograf amator, probabil ca din cauza asta dau impresia ca sunt familiar cu multe chestiuni dar e doar inertie, mai am mult cu practica astronomica in general. Stiu ca multi ar zice ca astrofotografia ar trebui abordata ultima in cadrul astronomiei dar daca ai ceva experienta cu fotografia, pot spune ca astrofotografia practicata in paralel cu invatarea iti ofera mult mai multe satisfactii.   

In fine, revenind :) , daca observatia ta a fost din cauza ca nu cunosti figura de stil respectiva si te-ai simtit cumva ofensat atunci imi cer scuze atat tie cat si altora posibil atinsi. Deci nu vreau sa fiu inteles gresit, voiam doar sa vin atat in ajutorul meu cat si a altora in cazul unei proceduri cum e alinierea polara de precizie,  nu tocmai usoara pentru toata lumea, mai ales la inceput si mai ales cand se confrunta cu conditii de observare atat de rare si mai ales si dificile din cauza vremii.

Numai bine.