-----------------------------------
starbuck
27 Ian 2011 11:18


-----------------------------------
Am incercat deja prime focus dar am ramas putin dezamagit de grosismentul obtinut (mde, M42, ca toti incepatorii:)  ). Bineinteles ca voi insista cel mai mult pe prime focus dar acum sunt in faza de experimentare cu toate tipurile de astrofotografie.

Nimic de zis de calitatea de la prime focus. Lipsa elementelor optice suplimentare isi spune cuvantul din plin. In final la proiectia prin ocular (fiind vorba de un DSLR si nu afocala cum te obliga o compacta) nu e atata frustrare din cauza scalarii cat , asa cum ziceam, dorinta de a experimenta si tipul acesta de astrofotografie.

Proiectia prin ocular (nu cea afocala, scuze daca nu am fost destul de clar) din cate am mai vazut mi s-a parut ca fiind urmatoarea mai buna din punct de vedere al nr-lui scazut de elemente optice prezente (spre deosebire de cea afocala unde mai intrevine si obiectivul aparatului) si care imi poate oferi si o scalare mai buna.

Apropo de EOS clip-in: foarte utila chestia dar nu am gasit asa ceva pentru Pentax :)...stiu ca pt. Canon exista mult mai mult suport tehnic ca si accesorii dar vreau sa folosesc Pentaxul ca dotare deja existenta. 
 
Multumesc mult pentru lamuriri si pentru elucidarea misterului de 1.25 sau 2" dar totusi  proiectia prin focar este sau nu buna la ceva ? Si in ce cazuri mai exact ? Scuze daca deviez putin off-topic.

Multumesc inca o data !