-----------------------------------
stelaru
07 Sep 2006 09:49


-----------------------------------
OT >>> zircon

Da- Pentax 8x40 PCF WP II. 

E castigatorul in lupta cu Nikon si Oberwerk.
De altfel, am mai tinut in mana si tot felul de alte chestii - cu unul m-au durut ochii dupa aia... :lol:  Nenea vanzatoru zicea ca "pot sa trec cu lentilele ruby coating prin Soare" :shock:  :lol:  :lol:  :lol: 
Sper ca nu a fost careva neatent cand a luat benoklu ala (daca s-o fi gasit vreun fraier) -sa intelega ca se poate uita in Soare cu el...  :shock:  :shock:  EOT

>>> toti
 
Revenind- daca ai un dslr, de ce sa nu-l folosesti afocal? Singura problema ar putea fi greutatea, care poate ajunge la peste 1kg la unele modele. 

Dslr-urile au de regula senzori mari si optica ob foarte bine pusa la punct- asa ca eu unul le-as prefera compactelor (cu observatia totursi ca nu am incercat inca sa lipesc obiectivul de telescop sau de binoclu- din motivul ca nu am nici binoclu, nici telescop -inca....  :lol:  :lol: )

Daca nu ai unul, sunt de acord ca nu are sens sa cumperi asa ceva doar pentru poze afocale (chiar si SH vorbim de peste 15-20 milioane corpul plus inca 4-5 milioane cel mai ieftin ob bun + alea alea (carduri, geanta/husa etc) ).