-----------------------------------
mircear
21 Noi 2010 17:15


-----------------------------------
eu vreau calitate.vreau HD,vreau detalii cat mai multe si mai vreau sa fie si aproape  :P  :D
Imaginile cu Luna pe care le-am vazut nu au nimic de-a face cu nu am umblat deloc la lumin-contrast.dar nu-mi plac prea umblate ca nu mai sunt naturale :P
Ar fi trebuit. Imaginile sunt subexpuse cu 2-3 stopuri in medie.
Iar 'natural' inseamna cat mai apropiat de perceptia - in cazul de fata vizuala - pe care un individ ar avea-o folosind acelasi instrument. Exista si cazuri in care imaginile rezultate sunt mult peste capacitatile de perceptie umane, insa respectivele imagini in cazurile particulare tocmai asta vor sa faca.
Ma indoiesc profund ca imaginile pe care le-ai publicat se apropie de ceea ce poti vedea intr-un ocular oarecare cu un newtonian de 200mm.
Sunt convins ca toti cei care isi publica pe lista de discutii de fata diverse imagini au in spate zeci daca nu sute sau mii de imagini nepublicate a caror calitate lasa de dorit, dupa standardele subiective ale fiecaruia. Munca si satisfactia fiecaruia in masura aprecierilor vine tocmai din procesul de selectare si procesare a imaginilor, pe care tinzi sa le aduci la un nivel tehnic cat mai corect si estetic (daca e cazul) cat mai aproape de perfectiune. Asta presupune timp dedicat muncii, pasiune si cunostinte.