-----------------------------------
psemil
12 Oct 2010 16:53


-----------------------------------
Montura o am de 2 saptamani si momentan fac teste pentru a gasi solutiaa optima (pentru mine) de autoghidare. Raspund la toate intrebarile in ordine.
1.Ca si camera de ghidaj momentan am o camera web adaptata cu tub de 1,25 toli. Merge pe stele pana la magnitudinea de 5-6 cu refractorul de 80 mm. Daca atunci cand voi reusi autoghidajul nu ma voi descurca cu ea pe lista este un "celestron neximage" sau alta. (orice sfat e binevenit).
2. Nu tin neaparat sa merg cu guidemaster. Am incercat si phd.Oricum la amandoua acelasi rezultat. Ele functioneaza (am verificat cu multitesterul si  programul da comanda RA+ se inchide circuitul... etc) montura insa nu se misca.
3. ASCOM stiu ca este o idee buna. L-am instalat dar nu ma descurc in alegerea driverului etc. Stiu ca pt eq6 driverul este "celestron nextar 5i". Conexiunea trebuie facuta prin controler Pc direct? sau leg un montura direct la computer (COM-COM) ?
4 Aceeasi problema si cu EQMOD. Am citit documentatia inteleg ca am optiunea 1 de a ma lega prin controler - pc direct si 2 apoi com cu un adaptor dar nu reusesc sa-mi dau seama cum sa-l instalaez. Explicatile mi se par extrem de alambicate, poate fiindca eqmod poate coordona si domul ,camera foto, etc. Prea multe optiuni si aici INCA nu inteleg ce sa fac.
Cam asta e tot. Mersi pentru promptitudinea raspunsului.