-----------------------------------
buncar
11 Oct 2010 02:16


-----------------------------------
Imi cer scuze ca am deschis acest subiect aici, cam alandala, voi deschide un topic pe aria potrivita insa momentan mai scriu aici pana va fi mutat :), pe alte arii poate doarme lumea la ora asta.
Am studiat lupa aceea de 53mm, este dintr-o singura bucata.Eu cand spun ca se vede bine prin "luneta" asta de test, ma refer la faptul ca se vad detaliile.Eu locuiesc la etajul 8, de aici vad o cladire la aproximativ 2Km, care este acoperita cu o reclama fix pe partea dinspre mine.Prin binoclu nu pot intelege decat ce scrie mare, prin luneta asta vad tot ce scrie(dar invers).Am schimbat ocularele si am observat ca am 2 deosebite, adica, care maresc foarte tare.Unul din ele mareste zic eu de vreo 60x, zic 60x comparand cu binoclul de 10x.Imi voi cumpara cand voi avea timp teava de PVC si o voi vopsi neagra pe interior dar voi lua in calcul si inelul pe care voi incerca sa-l confectionez din ceva platic.Am mai observat ca toate ocularele au inel.
Intrebare: Unde ar trebui sa intercalez o lupa divergenta pentru a avea o imagine nerasturnata ?