-----------------------------------
buncar
11 Oct 2010 01:46


-----------------------------------
Tubul pe care il utilizez in experiment este format din doua bucati si intra unul in altul, de asta il utilizez ca sa pot apropia sau departa ocularul de obiectiv.Am utilizat o lentila de 53mm cu Focusul la 90cm, lentila este planconvexa si sunt impresionat de cat de mult apropie si cat de clar se vede, fara aberatii.Daca ma uit la lumina stalpilor de pe strada sau la alta sursa puternica de lumina, imi apar reflexii deranjante insa cand ma uit la un geam al unui bloc din departare si fixez geamul in centrul imaginii reflexiile dispar si se vede clar si foarte aproape.Ocularul cu care am testat este un ocular pe care scrie 12x, Ernst Leitz Wetzlar.
In legatura cu lentilele alea mari cu focusul la 110cm, nu le pot pune inapoi de unde le-am scos pentru ca acea piesa a ramas la tatal meu acasa iar eu sunt la mine acasa, eu am luat numai lupele si oglinda.Lentila asta cu care am facut experimentul(asta de 53mm) este o lentila de buna calitate(presupun) pentru ca este de la un aparat care la vremea lui era un aparat de precizie.
PS- Eu fac comparatia cu un binoclu 10x50 pe care il detin si care apropie mult mai putin decat luneta asta pe care o testez acum