-----------------------------------
dragos.n
08 Oct 2010 22:20


-----------------------------------
Coordonatele pe care ti le cere sunt coordonatele pozitie tale. Intri pe Google Earth si le iei de acolo.

Nu am lucrat cu montura asta, asa ca ce spun mai departe e aproximat in raport cu alte GoTo. 

La inceput  o montura GoTo cere timpul, si coordonatele. Si le tastezi acolo. Apoi iti cere sa o pui pe trei stele, pe care le alegi tu din ce iti sugereaza ea. 
Iti da steaua 1 si mai multe sugestii, sa alegi una, si tu alegi din ce vezi pe cer. Asta inseamna ca trebuie sa stii stelele principale, ca sa poti alege. Si asa mai departe pana la steaua 3. Trebuie sa te uiti in manual sa vezi care e pozitia de start la montura asta, ca altfel e posibil sa nu iti iasa alinierea. Tot din manual trebuie sa iei pozitiile relative pentru cele 3 stele de aliniere. Adica iti trebuie un unghi minim intre ele, si una trebuie sa fie peste meridian. 

Inca odata, repet, nu am lucrat cu montura asta, asa ca sfaturile mele e posibil sa fie neconforme cu montura asta. Dar avand acelasi fabricant cu ce am avut eu, cred ca nu e mare diferenta.