-----------------------------------
Mike23
07 Sep 2010 08:52


-----------------------------------
Intr-adevar erau ceva nori la orizont, acolo unde era jupiter, dar ma refeream la faptul ca se vedea totul cam sters si difuz. Legat de turbulente la ce te referi la cele datorate aerului poluat din Bucuresti, ca de lumina prea multa sti ca dauneaza observatiilor astronomice. Observatul planetelor o sa fie interesant de facut mai mult pentru prietenii mei care nu au mai vazut cu ochii lor planetele(doar la tv sau articole prin reviste), pe mine personal ma intereseaza si ma fascineaza obiectele Deep Sky. Sunt convins ca nu o sa am parte de prea multe galaxi sau nebuloase din bucuresti(poate daca merg intr-un parc unde nu am multa lumina in jur(fara iluminat al aleilor), dar sper totusi ca o sa aleg instrumentul potrivit ca sa-mi satisfaca aceasta placere si din oras. Inainte de a vedea cum arata un instrument astronomic tot ce aveam in minte era o luneta (un refractor), dar cand am vazut si altceva, iar de 2-3 saptamani de cand citesc parametrii si opinii pe acest forum se pare ca astronomia nu se rezuma doar la lunete si...la cat de mult mareste , la cat de mult pot sa ma apropii de obiectul luat in colimator.

Multumesc mult pentru opiniile si sfaturile tuturor si astept cu mare placere si altele. Sunt deschis la orice varianta de instrument sau poate ca daca se pun anumite accesorii la un instrument care nu e prea performant sa aibe rezultate excelente. De exemplu dupa ce m-am tot invartit pe la instrumente destul de maricele ca apertura si distanta focala incepusem sa ma uit destul de serios la un instrument mic Skywatcher Dobson 130/650 BlackDiamond Heritage si chiar la fratiorul lui mai mic SKYWATCHER HERITAGE 76 SERIA BLACK DIAMOND, doar ca nustiu efectiv ce pot vedea cu ele. Asta avand in vedere ca sunt destul de ieftine mai ales cel mic.



Cer senin si fara turbulente.