-----------------------------------
carstea
07 Sep 2010 08:44


-----------------------------------
Mike veau sa-ti spun ca la Jupiter nu vorbim despre inele (exista dar nu sunt vizibile din sectorul 1 :)) ci de benzi pe discul planetei.
Revenind la achizitia telescopului...Eu inteleg ca aici vorbim de instrumentul de baza. Ca pe langa el e foarte bun un binoclu sau/si un refractor( zis comun luneta) de camp larg, e perfect adevarat. Asadar daca vorbim despre instrumentul de baza, vorbim de fapt despre apertura( diametrul obiectivului). Eu gandesc ca trebuie sa cumperi un instrument cu apertura cea mai mare pe care ti-o permiti ( citeste despre febra aperturii) si de o calitate buna, pe care sa nu vrei sa-l schimbi in urmatoarele 3 luni!( uita-te cati vand "telescop nou, putin folosit")! Dar , in cazul nostru, mai trebuie sa fie si transportabil. echilibrul intre acesti trei factori( apertura, portabilitate si pret) si-l stabileste singur fiecare. In cazul meu, dupa ce am strins bani timp de doi ani, mi-am cumparat un C9.25 pe montura GO TO. Zici ca nu te-am convins de avantajele unei monturi GO TO...mai vorbim:)
Dan