-----------------------------------
Liliensternus
06 Sep 2010 10:03

M31, M33, M45
-----------------------------------
Salut

Revenind la birou dupa un concediu plin de descoperiri paleontologice m-am apucat sa procesez putinele imagini pe care le-am ahizitionat sub cerul superb al comunei General Berthelot din Tara Hategului.

Din pacate noua mea achizitie, un Synguider stand-alone autoguider de la Skywatcher nu a functionat, sau mai bine zis a functionat dupa capul lui calculand invers polaritatea semnalelor trimise catre portul ST4.

Oricum dupa cateva seri de frustrari, par smuls si baionete aruncate in bradul de langa centrul de informare care era si baza noastra am renuntat la idee si m-am apucat a face pozele dupa metoda care a functionat inainte....tracking si expuneri de 60-90 sec.

Imaginile au fost achizitionate cu un Canon EOS 300D, Skywatcher ED 80, NEQ5 GoTo. Stacking-ul a fost facut in DeepSkyStacker iar procesarea in Photoshop urmand exemplele si metodele din Photoshop for Astrophotographers de Jerry Lodriguss.

Cred ca am scos tot ce se putea din cele 32 de cadre cat au intrat in fiecare poza. La M45 nu visam sa scot atata nebulozitate chiar daca nu are cea mai bun rezolutie. Noroc cu cerul care a fost...un vis. 
Acum eu visez doar la un Starshoot autoguider sau un QHY

Sper sa va placa si astept criticile voastre

Cer senin