-----------------------------------
Tercu Jan Ovidiu
12 Aug 2010 16:31


-----------------------------------
Salut!

Din nou incercati sa ma jigniti asa cum o faceti de ani de zile. Asa incurajati dvs. oamenii care vor sa faca ceva pentru astronomia romaneasca si pentru cei pasionati de astronomie!? Sunteti un om rau si invidios si mereu ati aruncat cu nori in mine si in munca mea de 5 ani si nu va mai permit. Daca sunteti asa sigur pe dvs. va propun sa ne intalnim si sa vorbim fata in fata! Cu ceva timp in urma Horatiu vorbea despre integrarea unui sistem de instrumente intr-un observator, cat de complexa este si cat dureaza. Dvs. ati integrat un asemenea sistem? Daca nu, va rog sa nu va mai dati cu parerea. Anul acesta a fost greu, fara nopti senine iar in aceste conditii am lucrat cu colegul meu si la -20 grade la punerea in pol si pentru invatarea utilizarii unor softuri astronomice si pentru a face toate setarile necesare pentru camera CCD si mai departe pentru utilizarea ei. Toate aceste echipamente au venit cu foarte multe carti tehnice care trebuie traduse si puse in valoare numai cand cerul este senin, iar vremea a fost dificila. In luna iulie mi-am luat concediu special pentru a putea sa ma ocup de acest telescop pentru ca nu am timp. Eu am o activitate intensa cu publicul care este prioritara ( http://s93.photobucket.com/albums/l65/astrogl/ ). Pe acest link veti vedea cum sunt puse in valoare  instrumentele achizitionate de-a lungul anilor.
Chiar nu intelegeti acest lucru....eu cred ca da, dar sunteti prea rau intentionat. Eu nu dau raportul activitatii mele pe acest forum sau in alta parte. Trebuie sa mai stiti, ca pe mine nu ma intereseza in primul rand astrofotografia, ci aplicatii in domeniile astrometrie si fotometrie cu camera CCD. Cine este interesat sa faca poze poate sa foloseasca telescopul de la Galati. In acelasi timp incurajez studentii si astronomii amatorii din Romania sa vina sa utilizeze acest instrument. Noi suntem deschisi la orice colaborare bazata pe intelegere si respect reciproc. Daca sunteti asa de priceput, am sa va rog sa ma ajutati si mine pentru ca intampin multe probleme legate de exploatarea acestor echipamente. Am apelat si la ajutorul unor colegii de astronomy.ro care au incercat sa ma ajute si le multumesc cu acesta ocazie.
Personal cred ca trebuie sa vorbiti mai putin si sa treceti la treaba si sa numai jigniti pe nimeni. De ani zile doar cu asta va ocupati, din pacate.

Astept ajutorul dvs. sa ma invatati cum se lucreza cu MaximDL si cu CCD SBIG 6303, ma puteti ajuta?


Va multumesc mult!