-----------------------------------
Erwin
25 Iul 2010 20:46


-----------------------------------
Eu am cercetat atât documentația cât și informațiile de aici de pe forum și de pe alte site-uri ATM și am ajuns la concluzia că pentru mine nu este rentabil să mă apuc de șlefuit. Nu am spațiul și timpul necesar unei astfel de activități, cel puțin nu în viitorul imediat. Dar, pentru că îmi place să construiesc și mă pricep la mecanică, m-am apucat de celelalte părți ale unui telescop: tubul, focuserul, montura. Chiar și acestea au ajuns să coste echivalentul în bani ceva mai mult decât cele chinezești din magazin. Pentru mine însă, satisfacția obținută nu se poate măsura în bani. E un hobby și plăcerea de a construi e mai mare. Când reușesc să obțin și rezultate, observații și aprecieri, satisfacția se dublează. Totul este să-ți echilibrezi în interior "cererea și oferta", fie că te pasionează observarea cerului, astrofotografia sau construirea pur și simplu. Optica este însă un domeniu de mare precizie care necesită multă muncă și solide cunoștințe teoretice, iar cei ce reușesc s-o stăpânească cu adevărat sunt puțini.