-----------------------------------
Abel Cavași
31 Aug 2006 00:10

De ce este colorat obiectul M57?
-----------------------------------
Văzând că există printre voi oameni binevoitori care vor să-mi răspundă la unele dintre întrebări, mai deschid aici acest topic în care aș dori să clarificăm de ce este colorat obiectul M57.
Până acum mi s-a tot explicat (și n-am reușit să înțeleg) la secțiunea &#8222;Astrofoto&#8221;, topicul &#8222;fotografii din tabăra Lyra&#8221; faptul că acele culori apar datorită gazelor diferite care emit culorile deoarece ard.
Vă rog să-mi spuneți DE CE ARD acele gaze? De atâta timp de când a explodat steaua aceea, sau ce-o fi fost ea, gazele AR FI TREBUIT SĂ SE STINGĂ!
Eu cred că acele culori se datorează MIȘCĂRII prafului rezultat. Materia de la periferie merge (decelerează) mai încet, deci este mai roșiatică, iar materia din apropierea centrului merge (decelerează) mai repede, deci este mai albăstruie. Teoria mișcării elicoidale explică fenomenul prin aceea că particulele din obiectul M57 sunt încărcate electric (așa cum este orice corp) și radiază datorită mișcării lor.
Priviți mai bine obiectul și spuneți-mi de ce nu s-au stins acele gaze!
http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:M57_The_Ring_Nebula.JPG
Evident, voi înțelegeți că fenomenul prezentat nu este unul particular sau lipsit de importanță. Concluziile pe care le vom trage aici au consecințe profunde în întreaga Fizică.