-----------------------------------
Mircea Pteancu
20 Iul 2010 23:27


-----------------------------------
De ceva vreme,cel putin din 2009,Davis insista pe acest material,''glass foam''.Eu nu stiu ce este.Intai m-am gandit la ''vata de sticla'' folosita la izolatii termice,dar aceea are rezistenta mecanica zero,sau ceva apropiat.
Sincer,eu nu am nici-o incredere in oglinzile compozite.In optica sunt echivalentul lui ''perpetuum mobile''.Cele mai multe postari pe acest subiect le-am sters fata sa le deschid.Dar dupa polisare-figurizare se traverseaza bariera dinspre lumea teoriei si se intra in acest ''Jurassic Park'' al realitatii.
Dar mai stii,o mica sansa trebuie sa le dam.

Cel putin Davis Davis este un om foarte perseverent,a depus mult efort de toate felurile si lupta sa obtina dovezi practice in sprijinul ideilor sale.
Ca ma si intreb,inafara de a boci dupa fonduri si burse internationale pentru neamurile academice /fii,fiice,nepoti,nepoate etc  si care trebuie propasite,oare pe la atelierele de sticlarie din apropierea anumitor observatoare academice /centre ! nationale de astronomie ...si era sa uit ''si stiinte spatiale'',oare nu se gaseste sticla de 12mm?Sau in demisolurile academice nu se afla o priza care sa alimenteze o masina ca cea a lui Davis,construita dintr-un motoras,niste corniere si placaj?
E vorba totusi de un telescop de 1.5 metri!

Na,ca am uitat,e criza :twisted: 
As zice eu de care,dar ma abtin,ca ma ''sexeaza'' adminu' :shock: 

Mircea