-----------------------------------
HoO_Germany
29 Aug 2006 13:56


-----------------------------------
Salut
problema mea e clara. sunt incepator la webcamuri :(

Ceea ce ma frapat a fost afirmatia cu "sa nu ma astept la cine stie ce" cind pe net e plin de super poze  facute cu philips 740,840 si 900.
de asta am fost surprins. iar solutia cu aparatul foto e un pic c-am scumpa :(( . cel putin pe moment.
orikum o sa mai sap pe Luna sa vad ce iese. sa stiu daca mai muncesc in directia Webcam sau incerc sa string bani ptr un Meade DSI sau Orion Starshoot, caci CCD mai spre semi-prof nu imi permit sub nici o forma.

Stima!

Crede-ma Marcel, ca nici du DSI si nici cu Starshoot o sa primesti un rezulat altfel, daca nu incerci sa exercezi terest. Fa-ti o placere, pune telescopul pe montura sau tripod, avizeaza un obiect terestru din departire si dupa asta incearca sa gasesti punctul focal cu web-cam. Dupa asta o sa-ti dai minte, cam ce greu este de a gasii acest punct, si mai departe, daca ai sa misti putin montura/treipiedul de pe obiect, o sa vezi ce repede iti iese un punct fixat la obiect, din ce marire mai mare este facuta. Asa este si la cer, daca tu o sa prinzi Jupiter cu web-cam la distanta focala de 1300mm cu chipul web-cam care arata obiectul la ecran cu o marime de cam 5 - 6mm iti dai seama, ce repede iti iese din campul web-cam la marire chipul-ui de 4,5 x 6,3 mm. 
Exercitiile astea o sa te ajuta, cand o safii gata si sa dai la luna sau la planete.