-----------------------------------
cluci
29 Aug 2006 13:04


-----------------------------------
Din pacate planisfera de care pomeneste Forever_Man nu se poate gasi la librarie. Este realizata acum mai multi ani de SARM si s-a vandut doar prin intermediul SARM-ului (in special prin posta). De curand a fost reeditata, editia a 2-a a hartii avand mici adaugiri, texte bilingve (romana si engleza) si fiind tiparita in conditii grafice mai bune. In plus editia a 2-a a fost editata atat pe suport de hartie cat si pe carton. Din cate imi amintesc (am fost implicat si eu in partea de elaborare a hartii) s-a pus la acel moment si problema distributiei prin librarii sau chioscuri dar cred ca pana la urma nu s-a concretizat in final. Motivul nu mi-l amintesc exact.  Din cate stiu eu(poate ma insel), din pacate nu se poate gasi nici o alta harta analoaga la librarie. Singura planisfera disponibila din cate stiu eu in afara de cea mentionata mai sus este cea din Anuarul Astronomic.
Cat priveste utilitatea didactica a planisferei sunt perfect de acord..  cred ca  asta a fost si scopul pentru care a fost realizata (mai putin utilizarea pe campul de observatii).

Luci