-----------------------------------
ernest
21 Iun 2010 18:52


-----------------------------------
Oau!. Mersi de primire baieti! Chiar nu vroiam sa las impresia, ca sunt prieten cu Bruce Willis, si vreau sa-l distribui intr-un nou rol...Cautam doar un mijloc de a pune personajele principale intr-o situatie extrema, si de a ilustra mai apoi reactia lor. Fara impuscaturi, lasere, sau omuleti verzi care sar din tufishuri si-i deranjeaza pe cei doi care si-o trag in parcul din Manhattan, sau Herastrau. Ce faci in ultimele 5 ore si 32 de minute ale vietii tale? Te panichezi, sau spre exemplu, indraznesti sa faci lucruri pe care in mod normal nu le-ai face, si ai muri linistit cu ceva regrete, la 84 de ani divortat cu 5 copii, si 3 rate la banca.?! Si ce faci, daca dupa cele 5 ore si 32 de min, afli ca mai "primesti" alte 5 ore? Cu alea ce faci?
 Intotdeauna, am privit Science Fiction-ul ca pe un mijloc de a analiza laturile umane, pe care nu le poti descrie intr-o actiune contemporana. Uite, de ex. Star Trek, dincolo de fazere, teleportare si HoloDeck, mai era si Lt LaForge cu viziera lui: da-i orbului vederea, oare-i va placea? Nu! 
Sau Data: poate o masina sa simta placerea? Atata timp cat omul se transforma treptat intr-un robotel, de ce nu...etc.
Daca voi finaliza vreodata ideea asta, promit ca nu am sa "bag" in ea niciun fel de explozielansatadedupaunasteroiddeonavaspatialacu20deextraterestriicaretintescsoarelesastingaluminaintoatagalaxianoastra, in timp ce cei doi indragostiti isi traiesc dragostea :) Si nici nu o voi disribui pe Nicoleta Luciu in rolul tipei care urla in sanii goi spre cometa care se apropie amenintator de Pamant.

@Erwin: dupa cum spuneam, banuiam, ca ideea originala din scrierea lui Niven, cu SuperNova, nu sta in picioare, de aceea cautam un alt fenomen care sa declanseze un countdown, sa ma ocup eu linistit de actiunea, trairile si destinele personajelor mele. Iar asteroidul e prea...Hollywoodian :)
@cris: multumesc mult, o sa studiez fenomenul, pare suficient de simplu sa nu distraga atentia de la povestea mea de dragoste :)

Inca odata, multam' mult. Aveti tot respectul meu !