-----------------------------------
Erwin
20 Iun 2010 22:01


-----------------------------------
Ehe, Mircea, dacă omul cere o părere avizată, e cazul să spunem că noi aici de fapt suntem amatori de astronomie și unii astronomi amatori, nicidecum profesioniști. Așa că să nu se supere dacă e luat nițel în zeflemea, că nu e din răutate ci dintr-o primire prietenoasă, ca la o bere după meci... :) 

Scenarii de catastrofe care pot lovi planeta noastră există multe, dar din câte știu explozia unei (super)nove la o oarecare distanță de Terra, nu ne prea lasă timp de gândire sau de 10 ore cum ar fi necesar pentru piesa ta, cu atât mai puțin a Soarelui, distanța lumină fiind de abia 8 minute. N-am avea vreme să ne gândim măcar la ce ne-a lovit, am fi transformați în gaz instantaneu. Mai plauzibilă ar fi căderea unui asteroid suficient de mare care să producă cataclismele respective, pe ăsta l-am putea descoperi la timp înainte de a cădea și am putea încerca să ne salvăm (chiar se lucrează intens la astfel de metode) deviindu-i traiectoria... și zicem că metodele eșuează iar distrugerile nu mai pot fi evitate.