-----------------------------------
Erwin
16 Iun 2010 01:23

Întâlniri forumistice
-----------------------------------
Duminică seara am fost la dl. Mircea Pteancu, în schimb de experiență și comparații de instrumente. Am început cu binoclurile, apoi cu refractorul meu am probat toate ocularele și pot să confirm calitățile ocularelor construite/adaptate de Mircea pe care le-a prezentat mai demult pe forum. Pe timp de zi am observat un coș de fum de la o veche fabrică aflată la ceva distanță. Pe înserat am observat planeta Venus profitând de turbulența redusă (de fapt, liniștea dinaintea furtunii), am putut vedea distinct faza. Am probat și mak-ul cu ocularele de 40mm și ocularul de 20mm recuperat de la binoclu (kelner), la Saturn, am reușit să focalizez bine cu ocularul de 20 mm și am văzut umbra inelului pe disc la 50x când permitea seeing-ul. Am privit și prin dobsonianul de 150, newtonul de 76 ale lui Mircea apoi și luneta lui Csilag Attila cu care n-am putut vedea mare lucru din cauză că s-au adunat niște nori și ne-au dat și nouă semnalul de adunarea instrumentelor... Întâlnirea a fost cordială și bineînțeles că n-am epuizat subiectele, așa că o vom repeta curând.

Cred că întâlnirile pot completa și dezvolta relațiile de prietenie între toți pasionații de astronomie, forumiști sau nu, în plus față de star-party-uri. 

Cer senin!