-----------------------------------
Erwin
06 Iun 2010 22:51


-----------------------------------
Spre rușinea mea, n-am reținut numele tutulor participanților, așa că o să-i numesc doar pe cei pe care îi știu: Flavius (red giant) acolo în spate, în roșu, bineînțeles!, moi, Dorin, Andrei și Mihai, dacă nu mă înșel...  :oops: 

După cum am promis, weekend-ul viitor preconizez o vizită la Lipova, așa că se va concretiza proiectul nostru. 

Oficial, există deja propunerea din partea lui Marian de la Tg.Jiu, achi1978, de a face un star-party regional pe zona de vest, undeva la munte unde putem găsi un cer bun și o cazare ieftină. Propunerea mea este Straja de lângă Lupeni, unde doar iarna este stațiune de schi, beneficiază de platouri deschise aflate la altitudine de peste 1440m. Să vedem cum este cu poluarea luminoasă, persoana de contact m-a asigurat că nu este prea mare. Drumul este bun, asfaltat. Cazare putem găsi ieftin fiind extrasezon. Am putea petrece măcar un weekend acolo, cu mic cu mare. 

webcam Straja, Platoul Soarelui:
http://www.jurnalul.ro/webcam/straja-platoul-soarelui-47.html
Se pare că e doar un felinar pe-acolo și cred că putem aranja să-l stingă cineva cât stăm la observații.