-----------------------------------
bogdan.caseriu
12 Mai 2010 17:14


-----------------------------------
Ideea cu coborarea centrului de greutate este fantastic de buna, dar sincer sa fiu, momentan nu as face modificari la instrument, din considerente de nepricepere dar si financiare. Daca belesc ceva iremediabil, bugetul nu-mi permite alt instrument prea curand. Dar o sa perseverez pana imi iese asa cum am inceput:D.

Pe partea de soft am facut ceva progrese ieri, mai exact am reusit sa prind evenimentul de motion. Problema e ca libraria nu imi permite sa aflu in ce directie si cu cat s-a deplasat obiectul, ci doar ca s-a miscat. SI mai sunt probleme si cu parametrii de monitorizare, adica flexibilitatea din cadrul interfetei programului e 0, pentru ca toti parametrii sunt accesibili in sursa librariei, si, daca aduc modificari trebuie recompilata de fiecare data. 

Totusi se svoneste ca in VB2010 exista metode si evenimente la nivel avansat in interactiunea cu capturile de la camera web. Sper ca acolo sa am sanse mai multe sa imi duc la capat ideea. Daca nu, totusi mai am o speranta. Am descoperit ca pot converti fiecare cadru in bitmap si il pot analiza la nivel de bit. Sper sa reusesc sa determin zonele cu cea mai mare luminozitate, sa le monitorizez deplasarea si pe baza feedback-ului primit sa comand motorul.

Fac apel inca o data la Nobody sa detalieze ideea cu spirala ca imi este foarte neclara.
Ms!

Stima!