-----------------------------------
Mircea Pteancu
07 Mai 2010 21:33


-----------------------------------
M. Gabriel este un membru activ pe forum,si-a achizitionat telescop,face observatii cu el,trimite rapoarte de observatii,isi implica prietenii in hobby-ul astronomic, asa ca nu intentionez de loc sa-l demotivez,am spus-o si o spun din nou.Si l-am si rugat sa nu se supere si nici nu intentionez sa mut pozele de aici.Statutul ''Observatiilor pe timp de zi'' este oarecum neclar ,de aceea am reamintit doar ce cred eu ca ar trebui sa apara aici.
Cat despre prezentarea unor subiecte de geologie (de ex. ''zona vulcanica din apropierea Timisoarei'' asa cum a propus Tavi), sau dau exemple ipotetice ''strat cretacic la....'', sau ''falie bazaltica la...'';sau mineralogie;sau paleontologie-acestea sunt subiecte inrudite cu hobby-ul astronomic;ca sa nu mai vorbim despre locuri bune pentru  observatii astronomice.
Sa luam pozele lui  Gabriel.As aprecia daca asemenea poze ar fi insotite de niste comentarii/care insa necesita studiu,munca/ de genul ''aceasta zona s-a aflat pe fundul Marii Sarmatice in urma cu...'' sau ''conglomerat de roci de tipul... din perioada...''.Am fi mai aproape de profil.
Mircea