-----------------------------------
florin1982
25 Aug 2006 00:52


-----------------------------------
Oare constati acest lucru deoarece:

1.) ti s-a aratat ca intr-adevar impulsul specific se masoara in secunde desi, doreai sa contrazici crezand c-ai fi prins pe cineva cu greseala. Sa te fi deranjat? Sper ca nu.
2.) ti s-a aratat ca lucrurile auzite la TV si pe care le-ai expus pe forum nu sunt chiar adevarate (vizavi de premiera mondiala a motorului racheta cu apa oxigenata). Sa te fi deranjat? Sper ca nu.
3.) ti s-a exemplificat cum ca si in alte cazuri mass-media a facut aceleasi greseli considerand salturi la 100 kilometri ca fiind echivalente cu zborurile orbitale. Sa te fi deranjat? Sper ca nu.

In plus tu intrebai in mesajul ce a initiat acest fir de discutie:"după cum am auzit, ai noștri au tehnologii de lansare a rachetelor, cu combustibil neconvențional.
Despre ce e vorba?"

Daca tu consideri ca a raspunde la intrebarea ta :"despre ce e vorba?" inseamna sa epatezi ... rezulta ca si tu care ai adresat intrebarea epatai :) 

Am incercat sa-ti explic despre ce este vorba cu informatii, zic eu, suficiente cat sa-ti faci o imagine de ansamblu. Si tot timpul iti raspundeam la intrebarea "despre ce e vorba?".

Dar probabil nu a fost raspunsul care sa-ti convina tie (adica care sa-ti spuna ca noi suntem buricu` Universului, ca noi am inventat apa calda etc etc etc) si prin urmare ai incercat sa taxezi (vezi aberatia ta vizavi de impulsul specific). Puteai, daca NU doreai neaparat sa taxezi ci sa afli un raspuns, sa te informezi inainte sa spui (citez din colectia de succes lucica-lucica) "PS. 160 secunde nu inseamna impuls, ci interval de timp. *ca sa ne legam, neaparat, de cuvinte"... inainte sa incerci macar sa discuti despre rachete e bine sa-ti fie clare notiuni elementare gen impuls specific. 
Dar nu trebuie sa te simti vinovata... unii traiesc 120 de ani in felul asta.

In plus (asta in caz ca nu ti-a fost clar pana acum):
Daca aveai rabdare sa citesti vedeai cam care este locul sistemului monopropelant cu apa oxigenata, vedeai ca exista de ceva vreme si nu a inventat nimeni roata, vedeai ca performantele sunt reduse... etc etc.

Florin

Cu o deosebita placere constat dorinta, nu de a raspunde, ci de a epata. 
N-am inteles decat dorintă de-a expune puncte de vedere. :D