-----------------------------------
cluci
21 Apr 2010 12:45


-----------------------------------
Salut

In general camerele web pot fi folosite cu succes in fotografia planetara. In principiu orice camera web are ceva limitari la timpul de expunere (in general pe la 1/5 secunde sunt majoritatea din cate stiu) deci nu prea poti sa le folosesti la deepsky. Desi e posibil cu ceva modificari la electronica sa depasesti aceasta limitare oricum e posibil ca rezultatele sa nu fie grozave datorita zgomotului care o sa apara la expuneri lungi.
Personal am folosit pana nu demult(pentru foto planetara) o camera NexImage, care este de fapt o clona de webcam Philips toucam cu cateva mici modificari la soft si branduita de Celestron. Relativ recent am trecut la o camera ImagingSource Pot spune ca rezultatele au fost surprinzator de bune (ma asteptam la mai putin de la un webcam). Apropo de camera de care zici.. din cate citesc pe pagina web camera suporta transfer raw la 30 de fps . In general camerele web faceau transferul pe usb 1 (chiar daca scria pe ele ca sunt compatibile usb2.0 - era vorba doar de compatibilitate si nu de viteza de transfer) si pentru asta se introducea o compresie cu pierdere proportionala cu frame-rate-ul , compresie de loc de dorit in cazul imaginilor astro. Deci asta dupa mine e un plus destul de important.

Luci