-----------------------------------
bogdan.caseriu
15 Apr 2010 00:08

Soft guiding general purpose home made:))
-----------------------------------
Poate suna ciudat, dar se poate face relativ usor.
Se ia una bucata librarie Aforge.Net.Framework de aci: http://www.aforgenet.com/framework/downloads.html

Se impreuneaza cu ceva conostiinte de VB.NET sau C#.Net (pentru genii) + olea` de electronica si rezulta un guider pentru fiecare.

Lasand gluma la oparte, ideea nu e chiar deplasata. Librariile Aforge.Vison (apropos, total gratuite) ofera suport de Motion Detection la nivel de pixel. Deasemenea portul serial al calculatorului (sau un adaptor USB - Serial) e banal de controlat in VB.Net. Cele 2 de mai sus combinate intr-o aplicatie + putina matematica + putin ajutor din partea celor ceva mai experimetati in tainele ascensiei si declinatiei + un controler de motorase pas cu pas, si alea home made (nu costa mai mult de 20 RON) = GUiding for Evrybody for Free. 

Idea e ca am inceput constructia unei platforme ecuatoriale pentru un Skywatcher 254/1200  cu ghidaj cu ajutorul a ceea ce am "desenat" mai sus. 

La sfarsitul saptamanii viitoare revin cu sursa de VB.NET pentru experimentul de guiding (deaocamdata), si cu progresul lagat de constructia platformei ecuatoriale. Cand e gata aplicatia  public si versiunea compilata, gratis.

Sper sa nu fiu criticat de "titanii" din domeniu pentru aceasta idee, dar cred ca e realizabila (in timp, bineinteles :)) ).

Va multumesc!
PS: Sugestiile  sunt binevenite.