-----------------------------------
Teo
15 Feb 2010 12:48

Reusit adaptorul tau ! :)
-----------------------------------
Salut ! Frumos adaptorul tau si reusit ! :) Am folosit si eu ceva asemanator mai demult. Inconvenientul unor astfel de adaptoare, (cel putin la mine ) a fost vibratia mare. Orice adiere de vant misca imperceptibil telescopul si adaptorul iar pe imagine vibratiile erau amplificate, fotografia iesind miscata, neclara.
Ar mai fi o problema cu focusarea. La aparatele cu focus automat e greu sa faci o focusare corecta si apoi sa le lipesti de ocular. Daca faci focusarea cand ai obiectivul aparatului deja lipit la ocular, acesta se poticneste atunci cand motorasul de focusare incearca sa miste obiectivul inainte. Astfel de adaptoare sunt bune pentru aparatele la care focusarea se face manual. Eu am folosit la vremea respectiva un Zenit-E ( rusesc ). Cu cel electronic ( Fujifilm finepix A 900 ) pe care il detin acum, e foarte greu sa lucrez in fata unui ocular, datorita focusarii automate. Cred ca cea mai buna solutie, ar fi o camera micuta, usoara, fara obiectiv, sau cu obiectiv dar cu focusare manuala, de tipul celor CCD, asemanatoare ca marime si design cu camerele web. Cel putin pe asa ceva ma gandesc sa merg in viitor.
Spor la observatii.